Ingrediente
2 catei de usturoi
½ o grămadă de busuioc proaspăt
ulei de masline
1 x 400 g rosii uscate
2 x 150 g piept de pui fără piele
100 g făină
2 ouă
100 g pesmet
30 g branza de parmezan
150 g spaghete.
Mod de preparare “Spaghete cu pui crocant”
Se curata și se toacă fin usturoiul. Se aleg frunzele de busuioc, apoi se tăie fin tulpinile acestuia.
Se incălzeste un strop de ulei într-o cratiță medie, la foc potrivit. Se adăuga usturoiul si busuiocul, și se gateste timp de 2 minute.
Se pun rosiile conservate în tigaie, iar in recipientul de roșii ramas gol, se adauga apă și se toarna si aceasta in oala. Se condimentează și se fierbe timp de 30 de minute, sau până se ingroasa compozitia.
Se așeaza pieptul de pui pe o placă și se acopera cu o folie alimentara.
Se adauga făina într-un castron, apoi se sparg și bat ouăle într-un al doilea bol. Se adăuga pesmetul si parmezanul, apoi se agita pentru a le combina.
Se da puiul prîn făină, apoi prin ou și, în cele din urmă, în pesmet cu brânză, până când se acoperă bine.
Se incalzeste tigaia si se adauga ulei, la foc mediu, si se gateste carnea de pui timp de 3 până la 4 minute, pe fiecare parte sau până când devine aurie și carnea este fiarta.
Se gatesc spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se adauga sosul de rosii.
Se servesc pastele impreuna cu puiul crocant, cu parmezanul rămas și cu frunzele de busuioc împrăștiate deasupra