Sfaturi pentru o vanzare rapida
In sectorul imobiliar, prima impresie este cea care conteaza cel mai mult. Cumparatorul va fi in mod direct atras de imobil sau nu la prima vedere. Inainte de plasarea unui anunt, ar fi indicat sa dati tot ce e mai bun pentru a avea cat mai multe sanse. Trecand in revista cateva sfaturi de baza, simplu de pus in practica si deloc costisitoare, puteti face diferenta intre o vanzare rapida si una care dureaza luni bune.
In primul rand, incercati sa depersonalizati locuinta. Specialistii o tot repeta: trebuie sa dispara orice lucru care are un efect personal. Fotografiile de familie, desenele copiilor, trofeele, facturile etc. In primul rand, acestea pot distrage vizitatorul, iar apoi il poate face pe acesta sa se simta incomod. De exemplu, un portret de familie pe perete nu este deloc de dorit sa intampine un cuplu care nu poate avea copii.
In al doilea rand, incercati sa creati o atmosfera placuta, sa destindeti spatiul, sa il schimbati. O simpla schimbare de loc a unei mobile poate da un efect total diferit unei camere. Uneori este utila debarasarea de anumite piese de mobilier precum un dulap care intuneca camera sau de un element superficial pentru a crea impresia de spatiu mai mare.
Mai mult decat atat, incercati sa armonizati locuinta. Pentru a face vizitatorul sa se indragosteasca pe loc de ea, nimic nu este mai simplu decat sa creati o ambianta placuta. Creati un decor, aprindeti cateva lumanari, vopsiti din nou peretii. Culorile reci vor da locului impresia de mai mare si mai chic. Obiectivul vanzatorului este de a transforma locul intr-unul care sa placa majoritatii persoanelor, nu numai unui anumit segment.
Asteptati primavara pentru a pune imobilul intr-o lumina placuta. La propriu. In sectorul imobiliar, iarna este deseori considerata o perioada vida. Deloc indicat sa vizitezi o casa atunci cand la ora 17 este deja intuneric. Cumparatorii nu vor veni cu prea mare tragere de inima, iar detaliile pe care le vor vedea nu vor fi multe. Vanzarea casei primavara poate creste sansele de reusita.
Nu in ultimul rand, incercati sa nu refuzati in mod sistematic primele oferte sub pretextul ca e posibil sa vina ceva mai bun; este posibil ca exact acel moment sa fie cel mai bun.