Quesadilla, la origine, este un preparat inspirat din bucataria mexicana, care reprezinta o clatita cu umplutura. Acesta clatita poate fi preparate pe grill sau in tigaie, folosind tortillia. Pentru a prepara quesadilla cu orice fel de umplutura, sunt necesare lipiile. Umplutura poate fi adaptata dupa bunul plac al consumatorului. Spre exemplu, se poate prepara quesadilla cu pui, cu branza, cu fasole sau cu legume.
Valoarea nutritionala a preparatului depinde si de ingredientele folosite pentru umplutura. Umplutura cu carne de pui sau cu fructe de mare are un aport de vitamine si minerale, foarte echilibrat din punct de vedere nutritional. Quesadilla cu fasole are un gust aparte.
Ingrediente si mod de preparare quesadilla cu fasole
Quesadilla cu fasole necesita cateva ingrediente simple si este usor de procurat. Pentru o portie sunt suficiente doua tortilla, 100 de grame de cascaval ras, trei linguri de fasole in sos chilli, porumb din conserva dupa gust, ceapa verde si ulei.
Se unge cu ulei o tigaie, se prajeste lipia sau tortilla pe ambele parti pentru cateva secunde, se presara jumatate din compozitia de cascaval, lasand marginea libera, fasole, porumb si ceapa taiata rondele, precum si restul de cascaval. Se acopera totul cu cealalta lipie si se apasa cu mana. Quesadilla se intoarce usor si se lasa la rumenit si pe cealalta parte, timp de cateva minute, pana ce fumega putin.
Se scoate din tigaie, se taie in mai multe bucati, se serveste cu smantana, cu guacamole, simpla sau cu pico de gallo. Bucataria mexicana este foarte colorata si aromata. Una dintre retetele preferate ale oamenilor din intreaga lume este quesadilla, care le aduce un pic din gusturile Americii Latine si le permite sa isi prepare singuri, acasa, un fel de mancare usor si satios.
Quesadilla este perfecta pentru pachetelul de la scoala sau de la job, pentru a fi luat in calatorii cu masina sau pentru a fi servit la o petrecere. Pentru aceasta reteta se pot cumpara lipii si tortillas din supermarket, dar pot fi preparate si in casa.