Unul din cele mai importante mai inspaimantatoare momente pentru parinti este prima baita a bebelusului. Aa face baie unui nou nascut poate fi mai mult decat o simpla baita, poate o fi o modalitate minunata de a intari legatura intre parinti si copil. In timp ce unii bebelusi se bucura sa fie in apa calda chiar de la inceput, altii au nevoie de timp de acomodare, au nevoie de un timp pentru a se obisnui cu aceste noi senzatii pe pielea lor si este posibil chiar sa planga in prima baita.
Apa si temperatura camerei sunt foarte importante la prima baita a bebelusului
Chiar daca parintii abia asteapta sa ii faca nou nascutului baie in cada sau in cadita, specialistii spun ca nu este nevoie de ea in primele doua sau trei saptamani de viata pentru ca pana ce ciotul cordonului ombilical nu va cadea, bebelusul poate fi spalat cu un burete. Baita copilului este una dintre cele mai placute activitati ale zilei, iar pentru ca acesta este extrem de sensibil, nu transpira, simpla baie cu buretele se poate dovedi suficienta.
Din moment ce bebelusii au o piele de fina, este foarte important ca parintii sa fii atenti si la temperatura apei si la cea din camera pentru a face baita copilului. Temperatura apei se verifica cu incheietura mainii inainte de a imbaia bebelusul. O temperatura ideala a camerei este cuprinsa intre 23 si 26 de grade Celsius.
Baile zilnice nu sunt necesare pentru o nou nascut
In ciuda opiniilor populare, nou nascutii nu au nevoie de jucarii la baie. Desi au o gramada de jucarii adorabile, acestea pot ramane in ambalajul lor pentru ca nu sunt cu adevarat necesare. Pentru bebelusii foarte mici, de asemenea, baile zilnice nu sunt necesare. Pentru un nou nascut de trei ori pe saptamana, chiar patru ori, baile sunt suficiente pentru copil pana cand acesta devine mai mobil, fiindca apa poate usca pielea bebelusului. Nu in ultimul rand, bebelusul nu trebuie lasat niciodata singur in baie in cadita pentru ca se pot intampla incidente extrem de neplacute.