Numita in limbaj colocvial plomba dentara, obturatia dentara este o procedura recomandata de orice specialist si indeosebi de un renumit medic dentist Uranus pentru a repara un dinte deteriorat din cauza cariilor dentare, profunde sau nu. Obturatia dentara are rolul de a reda aspectul si functionalitatea dintelui. Prin umplerea spatiului in care pot intra bacterii, se va preveni degradarea ulterioara a danturii. Plombele dentare pot fi realizate din diferite materiale de la aur si portelan, la rasina compozita sau amalgam.
Cel mai bun material folosit de un renumit medic dentist Uranus pentru realizarea obturatiei dentare
Obturatiile dentare pot fi realizate din mai multe materiale. Alegerea pacientilor depinde de zona cavitatii bucale in care este necesara obturatia, de costul procedurii, dar si de alergiile la diverse materiale. In clinica dentara Twin Dent al carei site de prezentare este foarte bine pus la punct si permite pacientilor chiar sa isi faca o programare online pe https://twindent.ro pacientii vor afla ca pot sa opteze pentru obturatii din:
- Aur – facute la comanda, scumpe si foarte bine tolerate de gingii, care au o durata de viata de minim 2 decenii;
- Amalgam sau argint – foarte rezistente si la un pret accesibil, insa din cauza culorii inchise sunt foarte vizibile, de aceea nu sunt recomandate pentru plombarea dintilor din fata;
- Rasina compozita – aceste plombe pot fi facute dupa culoarea dintilor pacientului si asigura un rezultat estetic si natural;
-
Portelan – obturatiile din acest material pot acoperi cea mai mare parte a suprafetei dintelui, nu se pateaza si sunt foarte rezistente.
Cabinet stomatologic din 13 septembrie | Medic dentist Uranus | TwinDent.ro
Cum stii ca ai nevoie de o obturatie dentara?
Inca din primele sedinte programate la cabinet stomatologic din 13 septembrie Twin Dent, pacientii vor afla daca au sau nu nevoie de plombe dentare, in functie de gravitatea situatiei, de marimea cariei, de gravitatea afectarii dintelui si de alte criterii.
Numai un medic stomatolog poate sa stabileasca daca pacientul are sau nu nevoie de o plomba dentara, cat costa, din ce material poate fi realizata si in cate sedinte va putea fi realizata. Controlul de rutina este foarte important, esential chiar pentru a depista din timp cariile si alte probleme care necesita interventia medicului stomatolog.