Dintii cu aspect sanatos si atractiv sunt o sursa infinita de incredere in sine si dovada unei sanatati dentare bune. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au probleme cu dintii la un moment dat in viata lor. Problemele dentare ale copiilor difera de cele ale adolescentilor, adultilor tineri, persoanelor cu varsta mijlocie sau batranilor. Tratamentele sunt, in mod normal, aceleasi, variatiile constand in functie de varsta si severitatea problemei.
Probabil ca cele mai de temut probleme sunt cele care au legatura cu infectiile. Exista doua moduri principale si comune de a trata infectiile dentare: tratamentul de canal radicular si extractia dentara.
Extractia dintilor este perceputa in mod obisnuit ca o procedura simpla si ieftina, fara dezavantaje. Cert este ca, odata extras un dinte, este imposibil sa lasati un loc gol in gura. Golul va trebui umplut cu un dinte artificial, a unei punti dentare sau a unei proteze, deoarece favorizeaza acumularea de particule alimentare de unde rezulta infectii bacteriene si alte probleme.
Un dentist bun va recurge la extractia dentara doar atunci cand dintele este afectat intr-un mod care nu permite salvarea acestuia, cand dintii sunt prea aglomerati, cand un dinte nu poate erupe din gingie. Extractia este o interventie simpla in care dintele si zonele incojuratoare sunt amortite pentru a evita durerea si pentru a favoriza confortul pacientului. Cu ajutorul unui forceps, specialistul va extrage dintele, urmand ca apoi sa se intervina medicamentos pentru o refacere eficienta.
Tratamentul de canal radicular este o tehnica moderna care are loc tot sub anestezie, insa va fi indepartata doar infectia din interiorul dintelui, acesta ramanand pe pozitie. Aceasta este o procedura nedureroasa si o alegere covenabila si sanatoasa. In general, acest tratament implica indepartarea inflamatiei din pulpa dintelui, curatarea canalului radicular si sigilarea acestuia. La final, dintele este sigilat cu ajutorul unei umpluturi.
Extractie de masea | dentist bun | cabinetstomatologicsector2.ro
Oricare dintre aceste doua interventii au o rata de succes foarte mare, insa tratamentul de canal radicular are mai multe avantaje fata de extractia dintilor. Desi costul initial al unui asemenea tratament sunt mai mari, pacientul ramane cu dintele natural, pe cand in cazul extractiei, dintele va trebui inlocuit, ceea ce presupune alte costuri suplimentare.
Pentru extractie de masea sau dinte ori pentru o interventie la nivelul canalului radicular, echipa medicala de la Elveto Dent va poate ajuta intr-un mod profesional. Trebuie doar sa accesati cabinetstomatologicsector2.ro si sa faceti o programare!