Extractia dentara este una dintre cele mai temute proceduri stomatologice, cu toate ca medicii dentisti apeleaza la aceasta numai ca o ultima solutie in cazul unui dinte foarte bolnav, pentru care niciun alt tratament stomatologic nu si-a facut efectul.
Cand vine vorba despre maseaua de minte insa extractia dentara este adesea cea mai potrivita solutie pentru a indeparta un dinte problematic. Astfel ca procedura de extractie masea de minte in sectorul 2, din cadrul clinicii Elveto Dent, este una dintre cele mai comune proceduri dentare, care este recomandata atunci cand acest molar provoaca durere sau disconfort.
De ce procedura de extractie masea de minte este una comuna?
Molarul de minte este o mostenire de la stramosii nostri, care aveau nevoie de o dantura puternica pentru a putea rupe si mesteca hrana neprocesata termic, in special carnea cruda. Pe masura ce omul a evoluat si utilizarea acestor dinti a fost tot mai rara, astfel ca in prezent, molarul de minte este considerat un dinte inutil.
In plus, acesta este situat in cea mai indepartata zona de pe arcada dentara, motiv pentru care curatarea acestuia este, in cele mai multe cazuri, insuficienta, astfel ca este predispus la dezvoltarea cariilor dentare. Tocmai de aceea, unii medici dentisti de la clinica stomatologica din sectorul 2 Elveto-Dent recomanda extractia acesteia chiar si daca nu prezinta, deocamdata, nicio problema.
Extractie masea de minte in sectorul 2 | clinica stomatologica din sectorul 2 | Elveto-Dent.ro
Situatiile in care maseaua de minte erupe fara probleme sunt insa rare, adesea aceasta provocand dureri puternice de cap si dentare, fie pentru ca are o pozitie incorecta pentru a erupe, fie nu are loc. Acesta este si unul dintre motivele pentru care pacientii care trec pragul clinicii Elveto-Dent.ro au nevoie de o extractie dentara.
Chiar si in cazul in care molarul respectiv reuseste sa erupa, se poate intampla ca acesta sa fie semiinclus, adica sa erupa doar partial, ceea ce favorizeaza patrunderea resturilor alimentare si a bacteriilor la nivelul gingiei. Efectele acestora pot fi unele dintre cele mai neplacute, cum ar fi cariile dentare sau chiar aparitia bolilor parodontale.
Prin urmare, dintii foarte cariati si molarul de minte sunt unele dintre dintii cel mai des extrasi in cabinetul stomatologic.