Din pacate, nimeni nu este la adapost in fata infectiilor sau a virusilor. Dar, unele alimente pot sa fie de mare ajutor pentru a combate gripa sau raceala sau cel putin pentru a diminua simptomele acestora. Adoptandu-se o alimentatie sanatoasa se poate intari si sistemul imunitar.
Care sunt alimentele care ajuta la combatarea gripei si racelii?
Usturoiul. Este un superaliment care poate combate micile infectii precum gripa si raceala. Dar poate da mai multa forta si sistemului imunitar, favorizand productia de globule albe. Este antibacterian si antiviral si poate sa fie combinat si cu alte alimente precum ceapa sau ardeiul iute.
Ghimbirul. Folosit in medicina chinezeasca traditionala de mii si mii de ani, ghimbirul este recomandat pentru virtutile sale antitusive naturale. Un ceai pe baza acestei radacini va contribui la deblocarea branhiilor si va debloca disconfortul respiratoriu. Ghimbirul este eficient nu numai pentru a combate febra, ci si pentru starile de greata sau problemele gastrice.
Apa, ceaiul, infuziile si sucul. Atunci cand se vrea sa se combata gripa si raceala, este esentiala hidratarea. Cel mai bine ar fi sa se consume bauturi slabe in cafeina, sucuri de citrice proaspat stoarse, bogate in vitamina C, sucuri de legume slabe in sodiu sau apa calda si rece.
Proteinele. Pentru a combate gripa si raceala, alimentele bogate in proteine bune sunt recomandate si ele. Printre ele se recomanda carnea de curcan. Carnea este slaba si este baza unei nutritii solide. In plus, este foarte usor de digerat mai ales atunci cand corpul este mai fragil. Este vorba despre un aliment foarte bun contra gripei si racelii deoarece este foarte bogat in vitamine si minerale.
Fructele si legumele proaspete. Au un nivel bogat de antioxidanti, de vitamine si de minerale. Cele mai bune sunt varza kale, broccoli sau cartoful dulce, dar si bananele, kiwi sau citricele.
Pestele. Este bogat in proteine si ajuta la mentinerea de energie. Dar, in cazul unei raceli unele varietati sunt mai bune. Aici intra somonul, tonul si Fructele de mare, bogate in acizi grasi, mai ales in omega 3.